Sałatka śledziowa z jabłkiem, groszkiem konserwowym

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Sałatka

  • 25 dag matiasów lekko solonych,
  • 1 puszka groszku konserwowego ( 200g ),
  • 2 małe jabłka,
  • 300 gram jogurtu naturalnego,
  • 3 łyżki majonezu,
  • 1 cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • sól do smaku,
  • pieprz do smaku,
  • suszony szczypiorek do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

Groszek odsączamy z zalewy. Umyte jabłka kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek w kosteczkę. Matiasy kroimy na małe kawałki. Pokrojone składniki i groszek wkładamy do miski i dodajemy jogurt, majonez, przyprawy. Mieszamy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.