sałatka tajska

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 300 g tajskiego makaronu ryżowego
  • 1 mango
  • 1/2 zielonej papai
  • 1 ogórek
  • garść pomidorków cherry
  • listki mięty
  • listki kolendry
  • sok z 2 limonek
  • 1 łyżka cukru
  • sól
  • 3 łyżki posiekanych prażonych orzeszków ziemnych

Przygotowanie

Krok 1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mango, papaję i ogórka kroimy w cienkie paski, pomidorki na połówki. Makaron odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Przekładamy do miski, mieszamy z mango, papają, ogórkiem i pomidorkami.



Krok 2

Dodajemy listki mięty i kolendry. Przygotowujemy sos, mieszając sok z limonek z cukrem i solą. Polewamy sałatkę i posypujemy orzeszkami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.