Sałatka z arbuza i ogórka

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 2 łyżki miodu wielokwiatowego
  • 3 łyżki octu spirytusowego
  • 4 łyżki oleju słonecznikowego
  • łyżka sosu sojowego
  • ogórek, pokrojony w kostkę, nieobrany
  • pęczek rzodkiewki
  • liście rzodkiewki
  • 3 łyżki orzeszków ziemnych , okrojonych w kostkę
  • papryczka chilli
  • 1/4 arbuza bez skóry, pokrojonego w kostkę

Przygotowanie

Krok 1- winegret

Do miski wlewamy miód, ocet, olej oraz sos sojowy. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.



Krok 2

W misce z sosem umieszczamy pokrojone ogórki i rzodkiewki w półtalarkach. Nie mieszamy. Następnie dorzucamy do tej samej miski orzechy, pokrojone w paski liście rzodkiewki i papryczki chilli. Wszystko mieszamy drewnianą łyżką.



Krok 3

Do wymieszanych składników dodajemy pokrojony miąższ arbuza. Delikatne mieszamy. Zostawiamy sałatkę na 20-30 minut w lodówce.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.