Sałatka z fetą i figami

Autor:

Anna Mochocka

Danie: Sałatki

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Sałatki

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 3 garście miksu sałat
  • 5 łyżek pestek granata
  • 1/2 opakowania sera feta
  • 3 figi
  • 1/4 szklanki oliwy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1,5 łyżki miodu
  • 1/2 ząbka czosnku
  • łyżeczka octu balsamicznego
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Sok z cytryny wymieszać z miodem, octem, posiekanym czosnkiem, dodać oliwę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Figi pokroić na ćwiartki a ser feta pokroić w kostkę. Na talerz wyłożyć miks sałat, dodać ser feta, figi, polać sosem miodowo- balsamicznym i posypać pestkami granata.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.