Składniki

  • 1 główka czerwonej kapusty
  • 1 papryka żółta
  • 1 granat
  • oliwa z oliwek
  • listek mięty

Przygotowanie

Krok 1

Na początku przygotowujemy czerwoną kapustę, ścieramy ją na tarce do warzyw o średnich oczkach.



Krok 2

Żółtą paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy na bardzo cienkie słupki, a z granatu wydobywamy pestki.



Krok 3

Mieszamy ze sobą składniki, polewamy oliwą z oliwek. Przyozdabiamy miętą.



Wskazówki

Jak szybko obrać granat? Wystarczy odciąć górę owocu, delikatnie nacinając jego skórę, a następnie rozciąć go wzdłuż błon. Nasiona najłatwiej wysypać, uderzając w zewnętrzną warstwę skórki np. drewnianą łyżką.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.