Sałatka z grillowanych owoców

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • ananas
  • melon
  • mango
  • banan
  • 4 żółtka
  • 4 łyżki cukru
  • 100 ml ciemnego piwa
  • kilka borówek, malin, truskawek

Przygotowanie

Krok 1

Owoce myjemy, obieramy, kroimy w plastry o grubości ok. 7 mm. Następnie je grillujemy przez kilka minut z każdej strony.



Krok 2

Jajka i cukier ucieramy. Miskę wkładamy nad garnek z gotującą się wodą i cały czas ubijamy, stopniowo dodając piwo. Ubijamy do momentu uzyskania gładkiej, jednolitej, puszystej masy. Zdejmujemy miskę z garnka i jeszcze chwilę ubijamy.



Krok 3

Na talerzu układamy owoce, polewamy powstałym sosem. Dekorujemy świeżymi owocami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.