Pierś z kurczaka rozbijamy i kroimy w plastry. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku, papryką słodką oraz ziołami kuchni włoskiej. Przekładamy do miseczki i zalewamy maślanką Mrągowską naturalną. Odstawiamy do lodówki.
Gotowego kurczaka obtaczamy w panko i smażymy na patelni na rozgrzanej oliwie. Odstawiamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Pieczywo kroimy na małe kromki i podsmażamy na patelni. W małej miseczce łączymy serek śmietankowy puszysty Łaciaty naturalny z suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią a następnie smarujemy nasze grzanki.
W miseczce łączymy ocet balsamiczny, oliwę, miód, musztardę delikatesową oraz sok z cytryny.
Na talerz wykładamy sałatę, pokrojone w ćwiartki truskawki i kurczaka. Całość zalewamy wcześniej przygotowanym sosem. Sałatkę podajemy z grzankami posmarowanymi serkiem.
Dodaj komentarz