Sałatka z makaronem i papryką

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 250 g dowolnego rodzaju krótkiego makaronu
  • 1 czerwona i żółta papryce
  • 1 pęczek koperku
  • garść świeżo startego parmezanu
  • oliwa

Przygotowanie

Krok 1

Gotujemy makaron al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Papryki myjemy, osuszamy, usuwamy gniazda nasienne i dzielimy na ćwiartki.



Krok 2

Do rozgrzanego do maksymalnej temperatury pikarnika układamy papryki na blasze skórką do góry i pieczemy na górnej półce przez 5-10 minut, aż skórka zacznie się przypiekać i odchodzić od miąższu. Studzimy, obieramy i kroimy na małe kawałki.



Krok 3

Pokrojoną paprykę łączymy z makaronem, posypujemy startyp parmezanem, posiekanym koperkiem i skrapiamy oliwą.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.