Składniki

  • 1 opakowanie pestek dyni
  • 200 g sera żółtego
  • 1 opakowanie roszponki
  • 200 g jagód
  • 1 mango

Przygotowanie

Krok 1

Na samym początku dno naczynia wypełniamy roszponką i umytymi jagodami. Kawałek żółtego sera kroimy w drobną kostkę i dokładamy do sałaty oraz jagód.



Krok 2

Przekrawamy na pół mango, wydłubujemy z jego środka pestkę i kroimy na dość drobne części. Mango powinno być jędrne i soczyste. Na koniec całość sałatki posypujemy sporą ilością pestek dyni i mieszamy.



Wskazówki

Jagody myjemy chwilę przed włożeniem do sałatki, aby dłużej zachowały świeżość.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.