Sałatka z owocami i mozzarellą

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

składniki

  • 900 g pokrojonego w kostkę miąższu arbuza
  • pokrojony miąższ z jednego melona
  • 2 kulki mozzarelli
  • opakowanie rukoli
  • pokrojony w kostkę miąższ z awokado
  • pokrojony w półtalarki obrany ogórek
  • czerwona cebula
  • pęczek rzodkiewki
  • 50 ml octu balsamicznego
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 40 g posiekanych pistacji
  • pieprz
  • sól

Przygotowanie

Krok 1 - winegret

50 ml octu balsamicznego i 100 ml oliwy z oliwek wlewamy do miski, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość mieszamy.



Krok 2

W misce łączymy umytą rukolę, arbuza, awokado i melona. Dodajemy ogórka, cebulę, rzodkiewkę i mozzarellę. Całość zalewamy winegretem. Na koniec sałatkę posypujemy pokruszonymi pistacjami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.