Sałatka z pitają

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • pitaja – 4 szt.
  • banan – 1 szt.
  • sok z ½ limonki
  • morele – 2 szt.
  • jagody goji – 2 łyżki
  • olej migdałowy lub kokosowy – 1 łyżka
  • DEKORACJA
  • mięta – kilka listków

Przygotowanie

Krok 1

Z przekrojonej na pół pitaji, łyżką wydrążamy miąższ, który następnie kroimy w plasterki. Banana obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, skrapiamy sokiem z limonki. Morele przekrawamy na pół, usuwamy pestki i kroimy w kostkę.



Krok 2

Pokrojone owoce mieszamy, dodajemy jagody goji i rozpuszczony olej.

Sałatkę możemy podać w łódeczkach powstałych po wydrążeniu pitai lub w miseczkach. Na wierzchu układamy listki mięty.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.