Pyszna, a przy tym jakże efektowna sałatka z szynką parmeńską, brzoskwiniami, serem feta i rukolą. Całość spaja miodowy sos winegret. Połączenie charakterystycznego smaku szynki parmeńskiej ze słoną fetą i słodkimi brzoskwiniami to strzał w dziesiątkę. Idealna sałatka na lato!
Danie: Kolacja, Sałatki, Obiad
Osób: 2
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Fit
Bez glutenu
Przygotować dressing: wszystkie składniki umieścić w słoiczku, zakręcić i energicznie potrząsać do powstania gładkiego sosu.
Brzoskwinie umyć, osuszyć, usunąć pestki i pokroić w ćwiartki.
Ser feta pokroić w kostkę lub pokruszyć na mniejsze kawałki.
Na półmisek lub dwa talerze wyłożyć rukolę, ser feta, brzoskwinie i porwaną szynkę parmeńską. Polać dressingiem. Serwować natychmiast.
Dodaj komentarz