Pierwszym krokiem przy przyrządzaniu sałatki będzie przygotowanie miseczek i wysypanie do nich po porcji mixu sałat. Kiedy sałata jest już w miskach, zabieramy się do odcedzania fasoli zostawiając ją chwilę na sicie. Pomidorki koktajlowe przekrawamy na pół i wrzucamy do miseczek.
Odcedzoną fasolę dodajemy do sałatek. Zaczynamy przygotowywać ser feta. Ser należy wyciągnąć z opakowania, odlać wodę i pokroić w drobną kostkę lub pokruszyć w dłoniach, a następnie dodać do miseczek.
Tuńczyka rozdrabniamy dodając do sałatek. Teraz wystarczy do osobnej miseczki wlać 3 łyżki oliwy z oliwek i wymieszać je z przyprawami, a następnie dodać do sałatek.
Czerwoną fasolę możemy dodawać do sałatki naprzemiennie z białą, co urozmaici smak.
Dodaj komentarz