Wątróbki z dorsza to główny składnik naszej sałatki. W połączeniu z warzywami, jajkiem i śmietanką tworzy wyjątkowo kremową kompozycję smaków w kolorowej sałatce.
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze
Ze śmietanką
Kukurydzę odcedź i zostaw na sicie. W tym czasie wstaw jajko do wrzątku i ugotuj na twardo.
Pokrój ogórka w drobną kostkę. Cebulę posiekaj. Jajko pokrój w kostkę. Jeśli wątróbki z dorsza są większe także możesz je pokroić na mniejsze kawałki.
W miseczce połącz kukurydzę, ogórka, jajko, cebulę i wątróbki z dorsza. Dodaj śmietankę. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj. Podawaj od razu. Smacznego!
Wątróbkę z dorsza możesz kupić w puszce lub w słoiczku.
Dodaj komentarz