Sałatka z wątróbką dorsza, jajkiem i śmietanką

Wątróbki z dorsza to główny składnik naszej sałatki. W połączeniu z warzywami, jajkiem i śmietanką tworzy wyjątkowo kremową kompozycję smaków w kolorowej sałatce.

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 opakowanie wątróbek z dorsza
  • 2 jajka
  • 1 ogórek
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 cebula
  • śmietanka UHT Łaciata 12%

Przygotowanie

Krok 1

Kukurydzę odcedź i zostaw na sicie. W tym czasie wstaw jajko do wrzątku i ugotuj na twardo.



Krok 2

Pokrój ogórka w drobną kostkę. Cebulę posiekaj. Jajko pokrój w kostkę. Jeśli wątróbki z dorsza są większe także możesz je pokroić na mniejsze kawałki.



Krok 3

W miseczce połącz kukurydzę, ogórka, jajko, cebulę i wątróbki z dorsza. Dodaj śmietankę. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj. Podawaj od razu. Smacznego!



Wskazówki

Wątróbkę z dorsza możesz kupić w puszce lub w słoiczku.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.