Sałatka z wędzonym łososiem i pietruszką

Niezależnie od odmiany łosoś jest rybą pełna zalet: bogata w białko, witaminy A, D i E. Należy do ryb tłustych, co sprawia, że największą zaletą łososia są korzystne dla zdrowia kwasy tłuszczowe z grupy Omega-3.

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 1 opakowania wędzonego łososia
  • - 1 świeży ogórek
  • - kilka listków pietruszki
  • - 1 słoiczek oliwek czarnych

Przygotowanie

Krok 1

Ze słoiczka wyjmujemy oliwki, nie płuczemy ich ani nie wycieramy z marynaty, w której leżały. Kroimy je na drobne plasterki.



Krok 2

Teraz myjemy i kroimy ogórka, możemy zostawić skórkę, jest cienka i chrupiąca. Następnie z opakowania wyjmujemy łososia i rozdrabniamy go na kawałeczki.



Krok 3

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i dodajemy kilka listków pietruszki na wierzch



Wskazówki

Kupując wędzonego łososia w plastrach, wybierajmy płaty równej grubości z  regularnymi i dużymi słojami tłuszczowymi.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.