Niezależnie od odmiany łosoś jest rybą pełna zalet: bogata w białko, witaminy A, D i E. Należy do ryb tłustych, co sprawia, że największą zaletą łososia są korzystne dla zdrowia kwasy tłuszczowe z grupy Omega-3.
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Ze słoiczka wyjmujemy oliwki, nie płuczemy ich ani nie wycieramy z marynaty, w której leżały. Kroimy je na drobne plasterki.
Teraz myjemy i kroimy ogórka, możemy zostawić skórkę, jest cienka i chrupiąca. Następnie z opakowania wyjmujemy łososia i rozdrabniamy go na kawałeczki.
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i dodajemy kilka listków pietruszki na wierzch
Kupując wędzonego łososia w plastrach, wybierajmy płaty równej grubości z regularnymi i dużymi słojami tłuszczowymi.
Dodaj komentarz