Salsa sour cream

Salsa śmietanowa, to jeden z najprostszych do wykonania a przy tym, najpopularniejszych w kuchni meksykańskiej dodatków do większości potraw. Nie budzącą wątpliwości rolą śmietanowej salsy sour cream jest łagodzenie ostrości meksykańskich potraw, z których kuchnia ta słynie.

Osób: 2-3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie:

Osób: 2-3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 150 ml kwaśnej śmietany
  • 3-4 łyżki drobno poszatkowanych liści świeżej kolendry
  • sok z połowy limonki lub cytryny
  • sól

Przygotowanie

Krok 1

Przełóż śmietanę do miseczki.



Krok 2

Wyciśnięty sok z limonki i drobno posiekane liście kolendry zmieszaj ze śmietaną.



Krok 3

Powstały sos dopraw solą.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.