Salsa z rukolą

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • pęczek botwiny
  • 100 g suszonych pomidorów
  • 50 g pistacji, pokruszonych
  • 100 g rukoli
  • 30 ml oliwy z oliwek
  • łyżka oliwy z suszonych pomidorów
  • sok z połowy limonki
  • łyżka miodu

Przygotowanie

Krok 1

Drobno posiekaną botwinę wrzucamy do miski razem z suszonymi pomidorami. Dodajemy pokruszone pistacje oraz posiekaną rukolę. Całość polewamy oliwą z oliwy oraz odrobiną oliwy z suszonych pomidorów.



Krok 2

Dodajemy sok z limonki i odrobinę miodu. Składniki mieszamy. Salsę odstawiamy na chwilę.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.