Kurczak w połączeniu ze słodkim chutney z mango smakuje rewelacyjnie. Chutney idealnie pasuje również do serów. Przepis jest prosty w wykonaniu i bardzo oryginalny.
Osób: 1
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny:
Gluten
Danie:
Osób: 1
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny:
Gluten
Ocena
5.00/5
Oceń przepis
0
Ocena
5.00/5
Oceń przepis
0
Chutney
- 3 mango
- ½ szklanki posiekanej cebuli
- 2 ząbki czosnku
- ½ szklanki cukru trzcinowego
- 1 szklanka białego octu winnego
- 1 szklanka wody
- 2 łyżeczki drobno startego imbiru (świeżego)
- ½ łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
- ½ łyżeczki mielonego cynamonu
- ½ łyżeczki soli
- 3 łyżki drobno posiekanej mięty (możemy dać mniej albo pominąć)
Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.
Dodaj komentarz