Schab w sosie cebulowym

Autor:

Anna Mochocka

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

  • 60 dag schabu,,
  • 2 duże cebule,,
  • 3 ząbki czosnku,,
  • szklanka bulionu drobiowego,,
  • 1 suszony grzybek,,
  • sól, pieprz,,
  • 2 łyżki natki pietruszki,,
  • mąka do obtoczenia,,
  • olej do smażenia.

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę pokroić w piórka, a czosnek w kostkę. Schab pokroić w grubsze plastry (około 1 cm, nie rozbijać) posypać solą oraz pieprzem. Kotlety obtoczyć w mące i podsmażyć na oleju z obu stron na rumiano. Na tej samej patelni co piekły się kotlety podsmażyć cebulę. Na dno naczynia żaroodpornego wyłożyć na przemian mięso z cebulą, dodać czosnek, grzybek suszony i zalać rosołem. Piec w przykrytym naczyniu żaroodpornym przez 45 minut w temperaturze 180 C. Po upieczeniu posypać posiekaną natką pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.