Kolorowe, pięknie prezentujące się danie pełne witamin i smaków. Schab z marchewką, cukinią, bakłażanem i papryką z pewnością zachwyci domowników.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Soja
Bez laktozy
Schab myjemy, dokładnie osuszamy i kroimy w kostkę. Kostki przyprawiamy solą, curry i pieprzem, a następnie podsmażamy lekko na oliwie.
Cebulę obieramy i drobno kroimy. Dodajemy na patelnię i dusimy razem z mięsem. Marchewkę obieramy i kroimy w kostkę. Paprykę kroimy w kostkę, Bakłażana i cukinię również kroimy w kostkę. Wszystkie przygotowane warzywa dodajemy na patelnię i całość razem podsmażamy.
Dodajemy sos sojowy, miód i wino, mieszamy i dusimy jeszcze przez ok. 20 minut, mieszając.
Dodaj komentarz