Pyszny, aromatyczny sos pieprzowy na bazie śmietanki i delikatne mięso wieprzowe. Idealna propozycja na danie obiadowe, które przygotujemy w czasie krótszym niż godzina.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Schab myjemy, kroimy w plastry, lekko rozbijamy i przyprawiamy oliwą zmieszaną z czosnkiem i solą. Tak otrzymane kotlety grillujemy na patelni grillowej po 5 minut z każdej strony.
W garnku rozgrzewamy masło, dodajemy śmietankę Łaciatą, mąkę i gotujemy. Dolewamy ¼ szklanki wody, przyprawiamy i dusimy ok. 5 minut. Po tym czasie dodajemy mięso i całość dusimy jeszcze ok. 20 minut.
Schab podajemy pokrojony, z sosem. Możemy dodać np. szparagi, ziemniaki i pomidory.
Dodaj komentarz