Bataty układamy na grillu, obracając je co jakiś czas. Grillując przez ok. 20-25 minut, do momentu aż nie będą miękkie. Schab rozbijamy. W misce łączymy powidła, sos, ocet balsamiczny i oliwę. Marynujemy plastry przez ok. 10 minut.
Łaczymy posiekane orzechy i pokrojone śliwki. Dodajemy pokruszony ser. Na każdy plaster schabu nakładamy delikatnie wymieszany farsz. Tworzymy roladki, spinamy je wykałaczkami.
Twaróg rozdrabniamy widelcem i łączymy z jogurtem. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy drobno posiekaną dymkę. Całość mieszamy. Dodajemy posiekaną botwinkę, szczypior i dobrze mieszamy. Tymianek siekamy i posypujemy nim roladki, które następnie układamy na grillu. Grillujemy 1,5 minuty z każdej strony.
Roladki podajemy z grillowanym batatem oraz porcją pasty twarogowej.
Dodaj komentarz