Sernik na zimno jest wilgotny i pyszny. To ciasto spełni też rolę tortu. Możesz przygotować ten przepis na dowolną okoliczność, na pewno zachwyci gości.
Osób: 12
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Przygotuj spód sernika. Masło rozpuść i ostudź. Ciastka zmiksuj razem z płynnym, wystudzonym masłem i ułóż na dnie tortownicy wysmarowanej masłem. Wygładź spód i schłodź przez ok. 30 min w lodówce.
Do dużej miski dodaj jajka, twaróg z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Zmiksuj. Dodaj śmietankę i ponownie zmiksuj. W trakcie wrzuć umyte borówki.
Żelatynę zalej niewielką ilością wody. Kiedy napęcznieje dodaj do niej 2-3 łyżki masy serowej. Wymieszaj i przelej całość do naczynia z pozostałą masą serową. Zmiksuj na dużych obrotach.
Ciasto wlej do tortownicy wysmarowanej masłem. Wyrównaj wierzch sernika i schłodź w lodówce przez całą noc.
Wierzch ciasta przed podaniem ozdób świeżymi borówkami amerykańskimi. Możesz je także udekorować jadalnymi kwiatami. Smacznego!
Dodaj komentarz
3 opublikowane komentarze
Niezapominajka
Opublikowany: 2018-01-21 15:13:00
Ale piękny i na pewno smaczny, bo już kilka razy robiłam podobny.
Odpowiedzaga-30
Opublikowany: 2018-02-07 15:50:00
Pyszny i taki ładny.
OdpowiedzCiasteczkowa Pani :)
Opublikowany: 2018-02-20 14:45:00
Bardzo ładny i pyszny.