Deser zarówno dla małego, jak i dużego smakosza. Ciasto jest bez pieczenia, dlatego przygotujesz je szybko.
Do sernika polecamy użyć budyniu o smaku cytrynowym.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 9
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Pokrusz ciasteczka z jednej paczki oreo i część przesyp do szklanki, na wysokość 1/4 naczynia. Wykorzystasz je później.
Pozostałe ciastka wymieszaj z roztopionym masłem. Wyłóż nimi spód formy do pieczenia. Ugnieć rękoma, by wyrównać spód ciasta. Wstaw do lodówki na ok. 30 min.
W misce ubić ser mascarpone z masłem. Następnie dodaj mleko i ugotowany budyń. Wyłóż na schłodzony spód, dodatkowo układaj kawałeczki oreo z drugiej paczki. Odstaw do lodówki na kolejne 30 min.
Przed podaniem wierzch ciasta posyp startymi ciasteczkami oreo.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Bożena Kujawska
Opublikowany: 2019-01-05 16:31:00
Bardzo apetycznie wygląda ten serniczek :)
Odpowiedz