Sernik śmietanowy z rosą

Autor:

Wiolka888

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Ze śmietanką

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Kruche ciasto

  • 250 g mąki
  • 100 g masła Łaciate
  • 3 żółtka
  • 3 łyżki śmietany Łaciata 18%
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Masa śmietanowo-serowa

  • 2 szklanki śmietany Łaciata 18%
  • 1 kg sera
  • 1,5 szklanki cukru
  • 2 cukry waniliowe
  • 2 jajka
  • 5 żółtek
  • 2 budynie waniliowe
  • 1 szklanka mleka Łaciate 3,2%
  • 0,5 szklanki oleju
  • Sok z jednej cytryny i limonki

Beza

  • 8 białek
  • 1 szklanka cukru

Przygotowanie

Krok 1 Kruche ciasto

Wyrobić kruche ciasto, wyłożyć wysmarowaną blaszkę ciastem, zrobić dziurki widelcem i podpiec w 180 stopniach C przez 10 minut.



Krok 2 Masa śmietanowo - serowa

Jajka, żółtka, cukier i cukier waniliowy ubić na puszystą masę. Dodać ser, olej, budyń rozrobiony w mleku i lekko ubitą śmietanę łaciatą. Wylać na podpieczony kruchy spod i piec przez 50 minut w 180 stopniach C.



Krok 3 Beza

Ubić białka na sztywno dodać cukier i ubijać przez kilka minut do rozpuszczenia się cukru. Wylać na upieczony sernik i piec przez 20 minut w 150 stopniach C.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.