Danie: Deser
Osób: 10
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Przesianą mąkę i zimne masło łączymy z cukrem waniliowym, cukrem pudrem, żółtkami zagniatamy ciasto. Z ciasta formujemy kulę i odstawiamy na 30-40 minut do lodówki.
Żółtka ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masą, dodajemy twaróg, mleko, olej, mąki, budyń waniliowy i aromat. Całość znowu ucieramy. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy, łączymy z masą serową.
Ciasto rozwałkowujemy, układamy na blaszce wyłożonej pergaminem, rozprowadzamy bardzo cienko powidła i wylewamy na nie masę serową. Na masie serowej układamy pierniczki i delikatnie je wciskamy w masę. Pieczemy około 60 min w 180 stopniach.
Dodaj komentarz