Z podanych składników zagniatamy ciasto i wstawiamy na 15 minut do zamrażarki . Następnie spod tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i gotowe ciasto wykładamy na spód blaszki o średnicy 24 cm, dokładnie wyrównując. Wstawiamy do nagrzanego do 180st piekarnika na 15 min.
1. Wszystkie składniki powinny być w temp pokojowej. 2. Masło roztopić i ostudzić. 3. W misie miksera umieścić wszystkie składniki. Zmiksować tylko do czasu połączenia się składników. 4. Masę serową wylać na podpieczony spód i wyrównać. 5. Piec w temp 160st.C przez około 70 minut. 6. Po upieczeniu pozostawić do całkowitego ostygnięcia. 7. Gdy sernik będzie zimny należy posmarować jego wierzch masą krówkową, A następnie posypać orzeszkami ziemnymi. 8. Wstawić do lodówki.
Sernik najlepiej smakuje na drugi i trzeci dzień po upieczeniu. SMACZNEGO!
Dodaj komentarz