Składniki:

  • Serek homogenizowany 500 g
  • Galaretka truskawkowa 1 szt.
  • Galaretka cytrynowa 1 szt.
  • Galaretka niebieska 1 szt.
  • Śmietana Łaciata 36% 330 ml
  • Żelatyna fix deserowa 2 szt.
  • Cukier waniliowy
  • Biszkopty okrągłe

Przygotowanie

Krok 1

galaretkę niebieską i żółtą każdą osobno rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i zostawić do stężenia. Galaretki pokroić w kostkę.



Krok 2

Galaretkę czerwoną rozpuścić w 350 ml wrzątku, zostawić do ostudzenia.



Krok 3

Śmietanę ubić na sztywno z cukrem waniliowym cały czas miksując, dodać porcjami twaróg i żelatynę przygotowaną wg opisu na opakowaniu. Dno wyłożyć biszkoptami, masę delikatnie wymieszać z pociętymi galaretkami i wyłożyć na biszkopty, wyrównać. Wylać zimną galaretkę na wierzch, wstawić do lodówki na parę godzin.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.