Sernik z kruszonką

Autor:

Emilia Mójta

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki ciasto

  • Ciasto:
  • 3 szklanki mąki tortowej
  • cukier waniliowy 1 opakowanie
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 250g masła Łaciate
  • 3 żółtka
  • 3/4 szkl. cukru
  • wiórki kokosowe 0.5 szklanki

Składniki masa serowa

  • 1kg twarogu zmielonego
  • 3 jajka
  • 1szkl. cukru
  • sok z cytryny
  • cukier waniliowy 1 opakowanie
  • 1.2 szkl. oleju
  • 1 szkl. zimnego mleka Łaciate
  • 1 budyń śmietankowy
  • brzoskwinie z puszki

Przygotowanie

Krok 1

Składniki ciasta zagnieść. 1/4 odłóż na kruszonkę i tę część ciasta wymieszaj z wiórkami kokosowymi. Resztę wylej na blachę.



Krok 2

Jaja ubij. Dodaj twaróg Mlekpol, sok z cytryny, cukier waniliowy, olej, budyń i mleko.



Krok 3

Wymieszaj pokrojone owoce, a masę wylej na ciasto.



Krok 4

Porwij ciasto na kruszonkę i posyp masę.



Krok 5

Piecz ciasto w temperaturze 180 stopni około 50 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.