Sernik z Malibu

Autor:

Aida Jedynak

Danie: Deser

Osób: 8

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie: Deser

Osób: 8

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 190 g ciastek np. Digestive,
  • 60 g roztopionego masła Łaciate,
  • 70 dag twarogu sernikowego (18%) Mlekpol,
  • 4 jajka,
  • 3/4 szklanki cukru,
  • 1/2 szklanki Malibu,
  • 2 łyżeczki aromatu waniliowego

Przygotowanie

Krok 1

Masło rozpuszczamy. Ciastka kruszymy (np. wałkiem) i mieszamy dokładnie z masłem.



Krok 2

Blachę wykładamy papierem do pieczenia; na spód wysypujemy masę z ciastek i mocno wciskamy w dno tortownicy, wygładzając wierzch. Blachę wkładamy do lodówki i chłodzimy do czasu zrobienia masy serowej.



Krok 3

Wszystkie produkty na masę serową muszą być w temperaturze pokojowej. Miksujemy je razem i wylewamy na przygotowany spód.



Krok 4

Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni (góra-dół). Pieczemy godzinę. Po upieczeniu zostawiamy na około 20 minut w piekarniku, aby sernik równomiernie opadł.



Krok 5

Po wyjęciu z piekarnika studzimy i wstawiamy do lodówki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.