Całe jajka, cukier, cukier z wanilią ubić do białości. Następnie dodać przesiane mąki z kakao i proszkiem do pieczenia. Wlać olej i delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na 2 przygotowane blaszki o wymiarach 23/35 cm. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec do suchego patyczka około 15 minut.
Galaretki rozpuścić w 150 ml gorącej wody, ostudzić. Ser zmiksować ze śmietaną, cukrem pudrem, cukrem z wanilią. Pod koniec dodać płynną galaretkę. Wsypać mieszankę keksową, skórkę pomarańczową, wymieszać (w razie potrzeby dosłodzić cukrem pudrem i doprawić do smaku aromatem).
2/3 masy serowej wyłożyć na upieczone, zimne ciasto, przykryć drugim ciastem, docisnąć, posmarować resztą sera i ozdobić według uznania.
Dodaj komentarz