Serowy omlet

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 3 jajka
  • 2 łyżki mleka UHT Łaciate 2%
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta białego pieprzu
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • 1/2 szklanki tartego sera Gouda Mlekpol
  • natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Do miski dodaj jajka, mleko, sól i pieprz. Ubij wszystko razem, aż masa jajeczna będzie puszysta.



Krok 2

Masło roztop na patelni, na średnim ogniu.



Krok 3

Na rozgrzaną patelnię wlej masę jajeczną. Delikatnie przechyl patelnię, aby równomiernie pokryć dno.



Krok 4

Kiedy jajka zaczną się ścinać, dodaj tarty ser na jednej połowie omletu.



Krok 5

Delikatnie zagnij omlet na pół i przykryj go serem. Smaż kolejne 1-2 minuty, aż ser się roztopi.



Krok 6

Przełóż omlet na talerz. Posyp posiekaną natką pietruszki. Podawaj od razu. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.