Skrzydełka pieczone w coli

Cola dodaje skrzydełkom ciekawego, lekko słodkawego smaku, który koniecznie musisz poznać. Jest to zdecydowanie jeden z przepisów, do których się wraca.

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Soja

Danie:

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Soja


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 1 kg skrzydełek,
  • - 2 szklanki coli,
  • - 1 ząbek czosnku,
  • - 1 łyżeczka soli,
  • - 1 łyżeczka pieprzu,
  • - 2 łyżki sosu sojowego,
  • - 3 łyżki masła

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 170 stopni. Skrzydełka nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem i obsmażamy na rozgrzanym na patelni maśle, aż lekko się zarumienią.



Krok 2

Przekładamy do naczynia żaroodpornego, dolewamy coli, dodajemy sos sojowy i przyprawiamy.



Krok 3

Pieczemy 55 minut w temperaturze 170 stopni, po tym czasie odwracamy skrzydełka i pieczemy kolejne 25 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.