Śledź w śmietanie

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 300 g solonych filetów śledziowych
  • 500 ml mleka UHT Łaciate 3,2%

Sos:

  • 1 papryczka chili
  • 2 szalotki
  • 1 łyżki kolendry
  • 1 mango
  • 300 g jogurtu typ grecki Mlekpol
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 łyżeczki soku z limonki
  • 1 garść orzeszków ziemnych
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Śledzie zalej mlekiem. Odstaw do lodówki.



Krok 2

Odcedź śledzie na sitku i pokrój je na mniejsze kawałki. Papryczkę chili, szalotki i kolendrę drobno posiekaj. Mango pokrój w kostkę. Składniki wymieszaj z jogurtem.



Krok 3

Dodaj kmin rzymski, miód, sok z limonki i orzeszki rozdrobnione w moździerzu. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Śledzie podawaj polane sosem. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.