Śledzie w śmietanie z jajkiem

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Ze śmietanką


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 filety z matiasa
  • 200 ml mleka Łaciate
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 jabłko
  • 3 jajka
  • 1 mała cebula
  • koperek
  • 300 ml śmietany Łaciata 22%
  • Sól
  • Pieprz
  • Cukier

Przygotowanie

Krok 1

Śledzie moczymy przez około 4h w mleku, po tym czasie płuczemy i tniemy w mniejsze części.



Krok 2

Ogórki i jabłko i cebulę kroimy w kosteczkę. Koperek drobno kroimy.



Krok 3

Jajka kroimy w kosteczkę.



Krok 4

Śmietanę ucieramy z cukrem i koperkiem.



Krok 5

Wszystkie składniki w dużej misce łączymy i zalewamy śmietaną. Chłodzimy w lodówce przez co najmniej 2 h.



Wskazówki

Podajemy udekorowane świeżym koperkiem i pieprzem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.