Słoneczne ciasto pomarańczowe

Autor:

Majeczka

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Biszkopt

  • 5 jaj
  • 5 łyżek cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki maki pszennej
  • 2 łyżki maki ziemniaczanej
  • 3 łyżki oleju
  • Ubić masę biszkoptową i upiec biszkopt w 180°C, aż do wystudzenia

Masa budyniowa pomarańczowa

  • 750 ml soku marchwiowo-pomarańczowego,,
  • 2 opakowania budyniu waniliowego,,
  • Budyń rozpuścić w pół szklanki soku a resztę zagotować.Ugotować budyń i ciepły wyłożyć na zimny biszkopt

Pianka śmietankowa

  • 500 ml smietanki łaciatej 30procent,,
  • galaretke pomarańczową,,
  • Galaretkę rozpuścić w pół szklance wody wrzątku,Śmietanke bardzo dobrze schłodzić i ubić ,jak już będzie ubita śmietanka to dodać rozpuszczona galaretkę,

Galaretka

  • 3 galaretki pomarańczowe rozpuscić w 5oo ml wody,,
  • Jak już będzie zaczynała zastygać to wykładamy na sam wierzch

Składanie

  • Na upieczony biszkopt wykładamy ciepłą masę budyniową,potem układamy dwa opakowania delicji .Na delicję masę śmietankową.Na samą górę idzie galaretka.Wstawiamy ciasto do lodówki

Przygotowanie

Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.