Prosty deser, który można przygotować w piekarniku lub na patelni.
Danie: Deser
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Banany kroimy wzdłuż bez obierania ze skórki.
Obsmażamy na patelni z dodatkiem oleju kokosowego - minuta na stronę wystarczy.
Dobrze schłodzoną śmietankę Łaciatą ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Część wykładamy na talerze.
Na talerzach układamy gorące banany, dodajemy łyżkę ubitej Śmietanki Łaciatej pomiędzy obie części. Całość polewamy sosem czekoladowym.
Śmietanka się ubije, gdy będzie dobrze schłodzona.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Ciasteczkowa Pani :)
Opublikowany: 2018-02-21 18:48:00
Pyszne!