Smażony camembert z sałatką z rzodkiewki

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 400 g rzodkiewki
  • pęczek szczypiorku
  • 1-2 łyżki octu winnego
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 2 łyżeczki musztardy
  • sól
  • pieprz
  • 40 g orzechów laskowych
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 250 g sera camembert
  • 1 łyżka mąki
  • 1 jajko
  • 2 łyżki masła

Przygotowanie

Krok 1

Oczyszczone rzodkiewki kroimy w plasterki. Szczypiorek siekamy i mieszamy z octem, olejem, musztardą, solą i pieprzem. Łączymy z rzodkiewką i doprawiamy do smaku.



Krok 2

Drobno zmielone orzechy mieszamy z bułką tartą. Ser camembert kroimy na 8 trójkątów. Obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku, a na końcu w orzechach, lekko dociskając, by panierka przywarła. Smażymy na gorącym maśle na małym lub średnim ogniu ok. 3 minut na złotobrązowy kolor. Podajemy z sałatką.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.