Pyszne smarowidło zarówno do kanapek jak i do grzanek. Jest tak śmietankowy, że nie wymaga nawet użycia masła. Dodatek czosnku sprawia, że ten z pozoru zwykły twaróg ma charakter. Doskonały jako drugie śniadanie do szkoły i pracy, sprawdzi się też jako imprezowa przekąska z pieczywem czosnkowym czy pitą.
Osób: 2
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Opakowanie białego twarogu przekładamy do głębokiej miski. Rozdrabniamy przy pomocy widelca, dolewając do masy partiami śmietanę Łaciatą, aż uzyskamy pożądaną, kremową konsystencję.
Doprawiamy solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem do smaku.
Serek podajemy na kanapkach lub w miseczkach, udekorowany pokrojoną rzodkiewką i posiekanym szczypiorkiem.
Pamiętajmy, że czosnek „po przegryzieniu” staje się bardziej ostry, dodawajmy go ostrożnie, mniejszymi partiami.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Ciasteczkowa Pani :)
Opublikowany: 2018-02-19 22:40:00
Pyszny jest ?