Urozmaić swoje śniadanie i spróbuj naszego rewelacyjnego ciasta z rogalików. Wypełnione jest masą twarogową, która podbije Twoje kubki smakowe. Koniecznie musisz zrobić takie w domu, bo warto! Do kompletu z ciachem polecamy gorącą czekoladę orzechową.
Danie: Śniadanie
Osób: 6
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Jajko kurze, Orzechy
Bez laktozy
Croissanty kroimy na pół oraz wzdłuż i układamy na blasze dziubkami do środka.
Twaróg Mazurski Smak bez laktozy kruszymy drobno bezpośrednio na croissanty.
Brzoskwinie kroimy w ćwiartki lub kostkę wg uznania i układamy na croissantach. Całość posypujemy cynamonem mielonym oraz dodajemy żurawinę.
Pozostałe rogaliki układamy na całości wierzchem do góry by przykryły owoce.
Przygotowujemy masę jajeczną:
Do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko Łaciate 3,2% bez laktozy. Dodajemy startą na tarce skórkę z cytryny oraz cukier z wanilią. Całość mieszamy trzepaczką do połączenia się składników.
Całość dania podlewamy masą jajeczną i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C, program góra – dół na 50 min.
Na suchej patelni podprażamy orzechy.
Gotowe ciasto wyciągamy z piekarnika i posypujemy cukrem pudrem. Dekorujemy orzechami i listkiem melisy. Smacznego!
Dodaj komentarz