Urozmaić swoje śniadanie i spróbuj naszego rewelacyjnego ciasta z rogalików. Wypełnione jest masą twarogową, która podbije Twoje kubki smakowe! Koniecznie musisz zrobić takie w domu, bo warto!
Do kompletu z ciachem polecamy gorącą czekoladę orzechową.
Danie: Śniadanie
Osób: 6
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Jajko kurze, Orzechy
Bez laktozy
Croissanty przekrój na pół, a następnie wzdłuż. Ułóż połowę na blasze, dziubkami do środka. Twaróg pokrusz drobno i wyłóż bezpośrednio na croissanty. Brzoskwinie pokrój w ćwiartki i także ułóż na croissantach. Całość posyp mielonym cynamonem. Na koniec dodaj żurawinę. Pozostałe rogaliki ułóż na wierzchu tak, aby pokryły owoce.
Przygotuj masę jajeczną. Do miski wbij jajka i dodaj mleko. Dodaj startą na tarce skórkę z cytryny oraz cukier z wanilią. Całość wymieszaj trzepaczką, aż do połączenia się składników.
Całość dania polej masą jajeczną i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C na 50 min, program góra – dół.
Na suchej patelni upraż orzechy.
Gotowe ciasto wyciągnij z piekarnika i posyp cukrem pudrem. Udekoruj orzechami i listkiem melisy. Smacznego!
Dodaj komentarz