Sól z przyprawami

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • ziarna kolendry – 1 łyżka
  • nasiona kminu rzymskiego – 0,5 łyżki
  • goździki – 1 łyżeczka
  • czarny pieprz ziarnisty – 1 łyżka
  • sól morska – 100 g

Przygotowanie

Krok 1

Kolendrę, kmin rzymski i goździki prażymy na suchej patelni, aż zaczną wydzielać zapach. Wyjmujemy i studzimy.



Krok 2

Podprażone przyprawy wraz z ziarnami pieprzu rozcieramy nie za drobno w moździerzu. Mieszamy z solą i przekładamy do czystych, suchych, małych słoików lub młynków do przypraw.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.