Sorbet ananasowy

Lekki orzeźwiający sorbet ananasowy. Sprawdzi się w upalny dzień, albo na deser, kiedy spodziewasz się gości. Jest bardzo smaczny i efektowny.

Danie: Deser

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 2 świeże ananasy
  • - 3,5 szklanki lodu
  • - łyżeczka cukru pudru
  • - 4 łyżki soku z limonki
  • - garść malin do dekoracji
  • - listki mięty do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

Ananasy odkrój od góry i z obu wydrąż miąższ.



Krok 2

Lód skrusz w blenderze, a następnie zmiksuj razem z wydrążonym miąższem.



Krok 3

Miksując, dodaj stopniowo sok z limonki oraz cukier puder.



Krok 4 

Tak przygotowaną masę przełóż do pojemnika, a następne wstaw do zamrażarki na kilka godzin (2-4).



Krok 5

Miksuj zamrożoną masę co 30 minut (dzięki temu nie zrobią się grudki lodowe). Gotowy deser podaj w wydrążonych ananasach, udekoruj malinami i listkami mięty.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.