Sorbet arbuzowy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

składniki

  • miąższ arbuza – 1 kg
  • świeże maliny – 200 g
  • sok wyciśnięty z ½ limonki
  • syrop z agawy – do smaku
  • świeża mięta – kilka listków

Przygotowanie

Krok 1 - dzień wcześniej

Pozbawiony pestek i pokrojony w kostkę miąższ dojrzałego arbuza zamrażamy.



Krok 2

Zamrożony arbuz przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa, używając sitka o drobnych oczkach.
Do zmielonego arbuza dodajemy sok wyciśnięty z limonki, zmiksowane i przetarte maliny oraz syrop z agawy. Mieszamy i wstawiamy do zamrażalnika.
Zmrożony sorbet nakładamy do miseczek za pomocą gałkownicy do lodów i dekorujemy listkami świeżej mięty.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.