Sorbet malinowo-brzoskwiniowy

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 250 g malin
  • 1 puszka brzoskwiń (850 ml)
  • 80 g cukru pudru
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • sok i skórka starta z 1/2 biolimonki
  • 2 świeże brzoskwinie

Przygotowanie

Krok 1

Maliny miksujemy i przecieramy przez sito. Brzoskwinie osączamy, zostawiamy 2 łyżki soku, miksujemy. Zblendowane maliny i brzoskwinie mieszamy z sokiem, cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Doprawiamy skórką z limonki i odrobiną soku. Masę przelewamy do płytkiego naczynia i wstawiamy do zamrażarki. Gdy sorbet zacznie zamarzać, mieszamy widelcem, aby rozdrobnić kryształki lodu. Powtarzamy kilka razy, aż sorbet będzie całkowicie zmrożony.



Krok 2

Świeże brzoskwinie myjemy, kroimy w cienkie plastry i rozkładamy na talerzu. Z sorbetu formujemy kulki, układamy na talerzu. Można podawać z waflami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.