Sorbet z gruszką, bananem i ananasem

Orzeźwiający sorbet owocowy, który sprawdzi się w upalny dzień. Jeśli lubisz lekkie sorbety, koniecznie wypróbuj ten przepis.

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 duża gruszka
  • 1 banan + do dekoracji
  • 1/4 świeżego ananasa
  • 1/2 szklanki przegotowanej wody
  • 1 cytryna
  • 3 czubate łyżki cukru pudru

Przygotowanie

Krok 1

Gruszkę obieramy i usuwamy gniazdo nasienne. Kroimy ją na małe kawałki. Banana obieramy i kroimy w plasterki. Ananasa obieramy, usuwamy twardy rdzeń i kroimy na kawałki. Pokrojone owoce umieszczamy w pojemniku i wkładamy do zamrażarki na kilka godzin.



Krok 2

Zmrożone owoce umieszczamy w blenderze i wlewamy sok z cytryny oraz wodę. Dodajemy cukier i wszystkie składniki miksujemy.



Krok 3

Gotowy sorbet wkładamy na kilka godzin do zamrażarki. Podajemy z plasterkami banana lub innymi owocami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.