SOS AGRESTOWO-TRUSKAWKOWY

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • dojrzały agrest – 100 g
  • truskawki – 100 g
  • cukier – 50 g
  • mąka ziemniaczana – 1 łyżeczka
  • zimna woda – 30 ml

Przygotowanie

Krok 1

Agrest i truskawki dokładnie myjemy, miksujemy razem z cukrem.



Krok 2

Zmiksowane owoce przekładamy na patelnię i gotujemy.



Krok 3

Z mąki ziemniaczanej i wody robimy zawiesinę, a następnie wlewamy do gotujących się owoców. Energicznie mieszając, doprowadzamy do zagotowania. Sos przekładamy do miseczki i odstawiamy do wystudzenia.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.