Sos Alfredo

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego (lub 1/2 ząbka świeżego)
  • 1 łyżeczka cebuli granulowanej
  • 125 ml śmietanki 30%
  • 1/3 szklanki startego parmezanu
  • sól, biały pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Masło roztopić, dodać posiekany czosnek i cebulę, wszystko razem wymieszać. Przez chwilę podgrzewać, następnie dodać śmietankę i parmezan. Mieszając podgrzewać tak długo aż ser się roztopi i zgęstnieje, ale uważamy, żeby się nie przypalił. Doprawić solą i białym pieprzem do smaku.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.