Sos barbecue

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 60 ml sosu worcestershire
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • 1 łyżka wina wytrawnego (opcjonalnie)
  • 1 łyżka octu ryżowego lub winnego
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 łyżki ketchupu lub przecieru pomidorowego lub zmiksowanych pomidorów z puszki
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

Przygotowanie

Krok 1

W rondelku umieszczamy wszystkie składniki: sos worcestershire, sos sojowy, cukier trzcinowy, musztardę, wino, ocet ryżowy, przeciśnięty przez praskę czosnek i ketchup lub przecier.



Krok 2

Wszystko wymieszać, zagotować, następnie gotować na małym ogniu przez około 5 minut. Pod koniec dodać mąkę ziemniaczaną uprzednio wymieszaną z 2 łyżkami zimnej wody.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.