Sos czekoladowy

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

składniki

  • 200 ml śmietanki Łaciata 30%
  • szczypta cynamonu
  • opcjonalnie 2 łyżeczki rumu i szczypta chili
  • 100 g czekolady ciemnej deserowej
  • 1 łyżka masła Łaciate

Przygotowanie

Krok 1

Śmietankę gotujemy z cynamonem, rumem i chili. Zdejmujemy z ognia, dodajemy masło i połamaną na kosteczki czekoladę. Całość mieszamy do rozpuszczenia i otrzymania gładkiej polewy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.