Sos po wietnamsku

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • pęczek kolendry
  • kawałek imbiru, ok. 5 cm
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 szczypty brązowego cukru
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • sól
  • mielony pieprz
  • sok 2 limonek

Przygotowanie

Krok 1

Posiekaną kolendrę umieszczamy w misce. Dodajemy starty imbir, posiekany drobno czosnek oraz odrobinę brązowego cukru.



Krok 2

Całość zalewamy sosem sosem sojowym, doprawiamy solą i pieprzem. Do sosu dodajemy sok z 2 limonek. Całość razem mieszamy na jednolity sos.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.